Voor mannen is er de mogelijkheid om een aantal dagen in de abdij te gast te zijn. Niet als basis voor een toeristisch verblijf, maar om bewust de stilte en het dagritme van de monniken te willen ervaren. Los raken van de drukte en de waan van alledag. Zo ontstaat er ruimte voor bezinning op het eigen leven en geloof, gebed en persoonlijke roeping.

Het gastenverblijf bestaat uit acht eenvoudig ingerichte één-persoonskamers met vaste wastafel. De toiletten en douches zijn voor gezamenlijk gebruik. Voor linnengoed wordt gezorgd. Spullen voor de persoonlijke verzorging brengt u zelf mee. Er kan geen rekening gehouden worden met specifieke diëetvoorkeuren (bijvoorbeeld veganistisch, volledig vegetarisch of zoutloos). Bij een medische indicatie kunt u voor de mogeljkheden overleggen met de gastenpater.

De gebedstijden bepalen, samen met de maaltijden, de vaste punten van de dag. De tijd daartussenin besteedt u naar eigen inzicht. De gastenpater kan U daarbij altijd raad geven. In de ronde gastenkamer is een kleine bibliotheek met allerhande religieuze lectuur. Lezen, bidden, of u gaat wandelen in de omgeving. Voor wat concretere informatie bekijk ook de dagorde voor de gasten.

Om een verblijf af te spreken neemt u contact op met de gastenpater. Er kunnen geen vrouwelijke gasten ontvangen worden, omdat de kamers zich allemaal in het slotgedeelte van de monniken bevinden.