Als er in het klooster ambachtslieden zijn kunnen zij hun ambacht in alle nederigheid beoefenen [hoofdstuk 57 van de Regel].

Het leven van alledag in een kloostergemeenschap vraagt zijn noodzakelijke werkzaamheden. Naast de huishoudelijke en organisatorische taken moet er ook gewerkt worden voor het dagelijks brood.

Vanuit de abdijwinkel Sint Gregorius worden diverse artikelen verkocht. Gespecialiseerd in het Gregoriaans, verkoopt de abdijwinkel boeken die op een of andere manier raken aan ons monastieke en liturgische leven, maar ook artikelen van onze ateliers. In de vitrine in de ontvangstruimte van de abdij vindt u een selectie van het aanbod.

Het kunstatelier De Vier Gekroonden vervaardigt kunstwerken in natuursteen, brons en hout. Van enkele sculpturen zijn ook reproducties verkrijgbaar. Er wordt gewerkt volgens opdracht.

In het atelier Theophanes worden iconen geschilderd volgens de Orthodoxe traditie. Van deze originelen worden ook reproducties gemaakt. Daarnaast kunt u hier terecht voor illustraties, grafische ontwerpen en DTP opdrachten.

Als u meer wilt weten en contact wilt opnemen, vindt U de gegevens op de contactpagina. Van harte welkom!